עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח
עוגה טעימה בטרוף ויפה
לא יאמינו לכם שלא מכילה חמץ
החומרים לעוגה (תבנית תנור גדולה )
6 ביצים מופרדות
1 ורבע כוסות סוכר
150 גרם אגוזים טחונים
150 גרם שןקולד מריר
150 גרם קוקוס
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
להרטבת העוגה
1 כוס אספרסו או מי ברז מעורבבים עם כף אבקת קפה נמס
החומרים לקרם
2 קצפות
2 כפות קפה(נמס בתוך מעט מים)
2 כפות סוכר
אופן הכנת העוגה
קוצצים במעבד מזון את השוקולד עד לפרורים קטנים ומערבבים עם הקוקוס והאגוזים
מתוך התערובת הזו שומרים 150 גרם לציפוי העוגה.
לתערובת האגוזים שנשארה מוסיפים הקמח ואבקת אפיה מערבבים
את החלבונים מקציפים לקצף חזק תוך כדי הוספת הסוכר
מערבבים את החלמונים ביד ומוסיפים לתערובת החלבונים
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והאגוזים
מערבבים בזהירות עד לתערובת אחידה
שופכים לתבנית תנור (עדיף עגולה לי לא היה)
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
מצננים את העוגה לכמה שעות במקרר או במקפיא
הכנת הקרם
מקציפים את כל מצרכי הקרם לקצפת יציבה מאד
הרכבת העוגה
כשהעוגה קרה (או קפואה למחצה) חותכים אותה לרוחבה לשניים.
מרטיבים את שני חלקי העוגה בקפה הנמס
מחלקים את הקצפת ל3 חלקים
שליש אחד למילוי :מורחים מעל אחד החצאים של העוגה ומניחים את החצי השני מעל הציפוי.
שליש שני מצפים את העוגה מכל צדדיה בקצפת
מדביקים את תערובת השוקולד ששמרנו מקודם לציפוי על כל צדדי העוגה(כולל בדפנות)
שליש שלישי מכניסים לשקית זילוף ומקשטים את העוגה מעל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן