יום שני, 1 באוגוסט 2016

רולדה מקושטת


ניסיתי הרבה פעמים עד שזה הצליח עם המתכון המדויק הבא

טיפים:



נא לא לנסות להמיר מרגרינה בשמן בשום פנים ! זה מה שהרס לי כמה וכמה פעמים.

נא להכין באותו יום את הקישוט ומיד אחר כך את הרולדה. השהות היתרה במקפיא הורסת.

ועכשיו למתכון:

לקישוט :
ערבבי בקערה קטנה דייקי בכמויות :

  •  חלבון ביצה
  • 30 גר סוכר
  • 40 גר קמח
  • 20 גר מרגרינה מומסת 
  • צבע מאכל 


הכניסי לשקית זילוף 



זלפי את הקישוט על ניר אפיה כשדף הדוגמא נמצא מתחת.



הכניסי למקפיא.


לקרם
הקציפי 2 קצפות ריצ' עם חצי כוס חלב סויה + 4 כפות חמאת בוטנים. הוסיפי בוטנים שלמים לטעם .

לרולדה :

  • 4 חלבונים
  • 1 כפית קרם טרטר
  • 100 גר סוכר 
  • 4 חלמונים
  • 60 גר מרגרינה מומסת
  • 70 גר קמח
  • 20 גר קורנפלור 

הקציפי חלבונים עם מחצית הסוכר. בקערה נפרדת הקציפי ידנית את החלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת.
אחדי חלבונים וחלמונים.
הוסיפי את המרגרינה המומסת בתנועות קיפול עדינות.
בקערה נפרדת ערבבי הקמח עם הקורנפלור או קמח תפוחי אדמה . והוסיפי לתערובת.
לרולדה חומה הוסיפי 3 כפות קקאו. 



כשהתערובת מוכנה הוציאי את התבנית  מהמקפיא ושפכי על הקישוט . הכניסי לתנור בחום 180 מעלות שחומם מראש.

שעה שהעוגה בתנור מכינים עוד 2 ניירות אפייה. פורסים אחד מהם וזורים עליו כף סוכר. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור הופכים עליו את העוגה. מסירים בזהירות את נייר האפייה הישן.
פורסים את נייר האפייה השני ומניחים אותו על העוגה והופכים אותה שוב.חשוב !
בלי השלב הזה כל הדוגמא תהיה לאחר המילוי והגלגול בפנים!!מסירים את נייר האפייה שעליה (זה נייר האפייה עליו זרינו סוכר קודם לכן).
מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה.
את הרולדה מתחילים לגלגל מהצד שאין מתחתיו דוגמא(!)
מכניסים למקרר לכמה שעות לייצוב.