יום שבת, 31 במרץ 2018

פאי לימון משגע לפסח


זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח
עד שהגעתי למתכון שלו
הלכו לי כמה קרמים לפח
יותר נכון-לפיות הילדים והבעל המאושרים ...
ולבסוף זו הנוסחה המנצחת

החומרים לעוגת פאי הנכנסת לתנור קטן של פסח- ניתן להכפיל כמויות












החומרים לקלתית
140 גרם קמח (אפשר חצי קמח מצה וחצי קמח תפוחי אדמה או רק קמח תפוחי אדמה)
30 גרם שקדים טחונים
20 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
50 גרם אבקת סוכר (או סוכר)
קורט מלח
90 גרם שמן קוקוס או שמן אגוזים או כל שמן אחר שיש
כמה כפות מים קרים



חומרים לקרם לימון
2 כוסות מים
1.25 כוסות סוכר
רבע כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כוס מיץ לימון
3 חלמונים
3 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגורדת



למרנג
140 גרם סוכר
2 חלבונים

אופן ההכנה



הכנת הקלתית
מערבבים במעבד מזון או ביד את כל מוצרי הקלתית היבשים כלומר: קמח שקדים קורנפלור  אבקת סוכר מלח.
מוסיפים שמן ומעבדים מוסיפים מים ומעבדים לגוש בצק הומוגני.
מקררים לשעה במקרר
מרדדים את הבצק בין שני נירות אפיה ומרפדים תבנית פאי.
מקררים שוב .(לא הכרחי)
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים את הפאי. (אפשר בשיטה עיורת אבל לא חייבים)

הכנת הקרם
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים סוכר מיץ לימון וקליפה
ממיסים קמח תפוחי אדמה בשני שליש כוס מים
מוסיפים לתערובת המתבשלת
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך
מקציפים מעט(!) את החלמונים ומוסיפים אותם לתערובת .ממשיכים לבשל כמה דקות עד לרתיחה.
מכבים.
מצננים מעט
שופכים את הקרם לתוך הקלתית האפויה
מקררים את הפאי במקרר



הכנת המרנג
מאדים חלבונים וסוכר מעל סיר מים חמים
מקציפים אותם (הרבה) עד שמתקבל קצף יציב
מזלפים את המרנג או משטחים אותו על קרם הלימון
משחימים את הקרם באמצעות ברנר או בתנור כמה דקות (להשגיח היטב!) בגריל.

בהצלחה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן