יום שישי, 6 באוקטובר 2017

עוגת שכבות מיץ קציפת שקדים פרלינה ומוס שוקולד


סוף סוף נסתיימו להן ההכנות לחג

שכ"כ חיכינו לו ...
הקניות הסדורים האחרונים
הבגדים לילדים 
הסוכה נבנתה בבית 
ועוד אחת גם בחצר 
הקישוטים משנה שעברה נתלו
השנה לא הספקתי לייצר קישוטים חדשים
לא נורא הילדים הביאו מבית הספר...




מכיוון שאני חייבת ליצור משהו
אז סרגתי שרשראות (על כך בפוסט נפרד)
וקבלתי את המשימה הבאה בשמחה

לאחיינית שלי מלאו 20 שנה בחג הסוכות

נתבקשתי להכין עוגה שתספיק ל-21 המוזמנים לסוכה

ידעתי שאני רוצה שתהיה גבוהה

ולכן הכנתי אותה בתבנית בעלת קוטר קטן מהתבנית הרגילה

לא רציתי סתם שכבות טורט עם קצפת 

ולכן הרכבתי את המתכון הבא 

שכבה ראשונה ואחרונה - עוגת מיץ מברוכי קופטייל המוכשרת

שכבה שניה קרם נוגט
שכבה שלישית קציפת שקדים
שכבה רביעית פרלין
שכבה חמישית מוס שוקולד

שכבה ראשונה -טורט מיץ -ברוכי קופטייל



12 ביצים
2.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1.5 כוס מיץ
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח,
מפרידים ביצים 
מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר
מנמיכים את מהירות המיקסר
ומוסיפים חלמונים מיץ ואחר כך את שאר המרכיבים
שופכים לתבניות עגולות בתנור שחומם מראש.
מקררים את העוגות . אפשר להקפיא לבינתים.
שכבה שניה קרם נוגט
מקציפים 2 קצפות עם מעט נוגט 
שכבה שלישית קציפת שקדים
מרכיבים
75 גרם שקדים טחונים
75 גרם אבקת סוכר
30 גרם סוכר
100 גרם חלבונים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל190 מעלות
מערבבים בקערה שקדים טחונים עם אבקת סוכר
מקציפים חלבונים לקצפת יציבה מוסיפים סוכר.
מערבבים את תערובת השקדים עם קציפת החלבונים
מורחים בתבנית עגולה.
מכניסים לתנור ל12 דקות.
שכבה רביעית - מחית פרלין
120 גרם שקדים שלמים
120 גרם אגוזי לוז שלמים
160 גרם מים
150 גרם סוכר
שמים בסיר קטן את הסוכר והמים מחממים עד שנוצר קרמל זהוב
מכבים ומכניסים את האגוזים והשקדים השלמים
מערבבים עד שהקרמל מצפה אותם מכל צידיהם
שופכים על ניר אפיה לצינון
כשהתערובת התקשתה לגמרי והצטננה 
שוברים לחתיכות
שומרים כמה חתיכות לקישוט
את שאר החתיכות מכניסים למעבד מזון
טוחנים לפרורים
שומרים בצד כמה כפות פרורי  פרלין
ממשיכים בטחינה עד שנוצרת מחית אגוזים טעימממממה

שכבה חמישית מוס שוקולד

115 גר' חלמונים
200 גרם שוקולד מריר
35 גר' מים
70 גר' סוכר
400 גרם קצפת


ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול

מקציפים את הריץ לקצפת יציבה
בסיר מחממים את המים והסוכר ל110 מעלות
בינתים מקציפים החלמונים 
שופכים לתוך החלמונים את הסירופ החם
וממשיכים להקציף מעט
עד שהקציפה מתקררת ומתבהרת
מוסיפים בתנועות יד עדינות את השוקולד המומס והקצפת .
מערבבים בעדינות.
שופכים לתבנית עגולה ומניחים במקרר

הרכבת העוגה


מחלצים את עוגת המיץ ומניחים על מגש

מעליה מורחים את שכבת קרם הנוגט
מעליה מניחים את קציפת השקדים האפויה
מעליה את ממרח אגזי הפרלין
מעליו מורחים שכבת מוס 
מעל שכבת המוס אפשר להניח שכבת מיץ נוספת

מניחים את העוגה במקפיא מעט להתיצבות


ציפוי העוגה

מקציפים ריץ לקצפת יציבה 
מורחים אותה ביסודיות על העוגה מכל צידיה
מיישרים בסרגל 
מניחים במקפיא ללילה

למחרת

מכינים גנאש שוקולד ומזלפים על העוגה

לקישוט :

מניחים 2-3 מקרונים
מפזרים אבקת פרלין ששמרנו מקודם
מניחים כמה חתיכות קרמל ששמרנו.
ועוד כיד הדימיון

מקווה שלא התעייפתם מלקרוא

אני התעייפתי מלרשום
אני מציעה להכין את העוגה בכמה ימים זה יותר קל
היא ארוכה אבל לא מורכבת
וטעימה בטרוף!!
קבלתי מחמאות (כמעט....) מכולם!

חג שמח! מלא פרגון ואהבה אחד לשני!!! 


אם יש שאלות אפשר כאן לשאול ואשתדל להיות זמינה...