כל שנה היינו אוכלים את הסיגרים האלו אצל סבתה שלי ואח"כ אמי הייתה מכינה כל פעם לכבוד ראש השנה יום כיפור וסוכות. כשהתחתנתי הייתי מקבלת ממנה צלחת כל שנה עד השנה שבה החלטתי לנסות להכין בעצמי.
הבעיה שאני לא מכינה מטוגן אף פעם מטעמי בריאות ודיאטה...
החלטתי לנסות אותם בתנור. יצאו מעולה. הנה לכם המתכון המשולב שלי ושל אימי יחד לתוצאה מקסימלית.
המצרכים :
בצק פילו (אפשר גם עם עלי סיגר)
ספריי שמן
דבש
למילוי:
500גרם שקדים טחונים לבנים
360 גרם סוכר
תמצית וניל
מעט קליפת לימון
2 ביצים
ההכנה:
בתוך קערה מערבבים שקדים וסוכר
מוסיפים כמה טיפות מהלימון וקליפה.
מוסיפים את הביצים
ותמצית וניל
מערבבים היטב
מפשירים את הפילו כשעתיים לפני התחלת ההכנה. בחוץ על השיש.
כשמתחילים להכין מכסים במגבת לחה את עלי הפילו שעדיין לא השתמשנו בהם למניעת התייבשות.
פותחים את החבילה של הפילו.
משתמשים בסכין חדה
וחותכים את כל השכבות יחד לריבועים .
משתמשים בכל פעם בשתי שכבות יחד.
מחממים את התנור ל170 מעלות.ומכינים תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה
על שתי שכבות יחד של ריבוע עלה הפילו מניחים כפית מהמילוי .
מהדקים את המילוי לצורת גליל קטן ארוך.
מקפלים תחילה מצד ימין ומצד שמאל מעט פנימה
ואז מתחילים לגלגל מלמטה למעלה תוך הידוק של הפילו על המילוי.
לבסוף סוגרים עם מעט חלבון.
בתבנית שהכנו מניחים את הסיגר על החלק הסגור שלו.
ממשיכים להכין את שאר הסיגרים
כשמסיימים למלא את כל הסיגרים בתבנית.
מתיזים ספריי שמן של הסיגרים
ומכניסים לתנור שחומם מראש.
משאירים בתנור עד שהסיגרים הופכים לזהובים מעט ולא שחומים.
מוציאים מהתנור מחכים שיצטננו מעט.
בשלב זה אפשר להקפיא את הסיגרים. הם עדיין לא מוכנים לגמרי לאכילה.
לפני ההגשה ממש. מחממים בסיר קטן כוס דבש וחצי כוס מים. מערבבים על אש נמוכה עד שהדבש מבעבע מעט
אז מכניסים את הסיגרים כל אחד בתורו לחצי דקה מכל צד ומוציאים על ניר סופג.
מגישים מיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן