ראש השנה מתקרב
ואנחנו מתחילים לאהוב תפוחים
שאלתי את עצמי למה דוקא תפוחים מתאימים לראש השנה ?
אז ברור שזה סימן לשנה טובה ומתוקה.
אבל מדוע דוקא תפוח בדבש?
ישנם מאכלים מתוקים רבים אחרים.
האם יש משהו מיוחד בתפוח ובדבש?
קראתי פעם שהדבש המתוק שונה מן התפוח המתוק.
התפוח הוא פרי מתוק הגדל על עץ, ואין בכך כל דבר מפתיע – פירות מתוקים רבים גדלים על עץ.
אך הדבש, מגיע מן הדבורה – חרק אותו אי-אפשר לאכול, והוא אפילו עוקצני.
אך ראו זה פלא: הדבש אותו מפיקה הדבורה הוא מתוק, אפילו יותר מן התפוח.
בחיים קיימים שני סוגי מתיקויות:
ישנם זמנים של שמחות משפחתיות, הצלחות בעבודה או יחסי זוגיות מאושרים.
זמנים אלו מתוקים כמו התפוח.
אך יש גם מתיקות שונה: כזו המגיעה לאחר אתגרים.
כאשר דברים לא מתנהלים כצפוי, כאשר אירע אסון,
כשאנו עומדים לאבד מקום עבודה,
כשאנו לא מצליחים לעמוד במטרות שהצבנו לעצמנו,
או כאשר היחסים שלנו חווים משבר ואנו מרגישים בודדים.
כשאנו עומדים בפני אתגרים אלו הם נראים מרים וכואבים בדיוק כמו העוקץ של הדבורה.
אך אם נתחזק ונעמוד באתגרים בהצלחה,
נגלה מימדים חדשים באישיותינו שאפילו לא ידענו על קיומם.
האתגרים מגלים את העומק הפנימי שלנו.
מתח ביחסי זוגיות הוא דבר כואב, אך אין דבר מתוק יותר מן הפיוס המגיע לאחריו.
קשה לאבד מקום עבודה, אך לעיתים תכופות אפשרויות חדשות וטובות יותר ייפתחו בפנינו.
תחושת הבדידות יכולה לאכול אותנו מבפנים, אך אנו יכולים לנצל אותה כדי להכיר את עצמנו טוב יותר.
כולנו חווינו זמנים קשים בחיינו שלאחר מעשה אנו מביטים עליהם
ואומרים: "אלוקים, תודה שנתת לנו אתגרים – היכן היינו בלעדיהם"?
ולכן אנו אוכלים תפוח בדבש ביום הראשון של השנה החדשה.
בין כך ובין כך כל יצירה/מאכל עם תפוחים מדליק בי אור חדש.
זו הסיבה ששלפתי את המתכון הישן והטעים שלי מפעם - מתכון פאי תפוחים צרפתי.
אני יודעת שבארץ כשמכינים פאי תפוחים בד"כ התפוחים חתוכים לקוביות או מרוסקים.
הפאי הצרפתי לעומת זאת מתאפיין בכך שהתפוחים חתוכים פרוסות אמנם דקות אבל לא חתיכות ולא קוביות.
נתחיל:
החומרים:(לפאי בקוטר 24 ס"מ)
כמות בצק פריך או בסיס פאי מוכן מהחנות (9 ש"ח)
חצי כוס סוכר
חצי כוס שקדים טחונים
3 תפוחים ירוקים או אדומים לבחירתכם
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
50 גר' שקדים מולבנים
אופן ההכנה
מכינים בצק פריך ושוטחים בתבנית עגולה.
שופכים סוכר בתחתית התבנית ומפזרים בצורה שווה על הבסיס.
על הסוכר שופכים את השקדים הטחונים ומפזרים אחיד.
שוטפים את התפוחים (אין צורך לקלף) חותכים לרביעיות.
פורסים לפרוסות דקות באותו גודל .
מניחים את הפרוסות בצורה מעגלית על הפאי. מתחילים מהקצה החיצוני של הפאי עד שמגיעים למרכז הפאי.
כשהפאי גדול יותר אפשר לעשות כמה סיבובי פרוסות.
כאן עשיתי רק סיבוב אחד. ובאמצע הנחתי את התפוחים בצורה נאה זה ליד זה.
אפשר להניח את הפרוסות באופן שהקליפה תהיה בחוץ :
כשמסיימים לסדר מכינים בקערית
ביצים וסוכר וניל
טורפים היטב במזלג ליצירת תערובת נוזלית
שופכים את הבלילה על התפוחים
ומברישים היטב את כל האזורים.
מפזרים שבבי שקדים מולבנים מעל
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד שמזהיב מעט.
וכך נראה הפאי מבצק פריך שמכינים בבית ובתבנית גדולה יותר
שיהיה לכם בהצלחה בהכנת העוגה!
שנה טובה ומתוקה אני מאחלת לכם שהתפוח יביא עמו מתיקות, ושהעוקץ של הדבורה יביא עמו מתיקות גדולה יותר!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן