עוגות יומולדת


עוגת מרוץ מכוניות



העוגה עשויה משני עיגולים חלולים
הגשר עשוי מבריסטול עבה מצופה קרם




והילד עשוי סוכר .............



עוגת הפתעה


זו עוגה לא קלה לביצוע אבל היא מרשימה .
מה שטוב שהיא מאד מפתיעה את הילדים שלא חלמו למצוא בה אוצרות....
זה הולך ככה
בסיס עגול עוגת טורט או כל עוגה שתבחרו
כמובן לצפות בגאנש שוקולד
עכשיו לקטע המורכב
להמיס שוקולד עדיף צמקאו ולמרוח את השוקולד על בלון מנופח (זהירות לחכות שהשוקולד יתקרר שהבלון לא יתפוצץ)
או שיש אפשרות למרוח שכבת שוקולד בתוך קערת נירוסטה מצופה נילון נצמד.
פה בחרתי באפשרות הראשונה שיותר קל לחלץ ממנה בסוף...
קיצור
להכניס את הבלון\קערה למקפיא
לחכות להקפאה מוחלטת
בינתים אפשר ללכת לקנות צעצועים\ממתקים מה שבא לכם להחביא בפנים....
כשהבלון קפוא פשוט לנקב בעזרת סיכה ולהוציא את האוויר 
זהו
אפשר לנשום
עכשיו פשוט להעמיד את הבלון על כל שלל ההפתעות שהנחתם על העוגה
אני לקחתי עדשים טבלתי בשוקולד והדבקתי (אבל בזהירות על הבלון)
וכמה שיותר מהר להכניס חזרה למקפיא עד למועד ההגשה
עכשיו הטקס מתחיל
הילדים מתאספים שרים מברכים ומביאים את העוגה
נותנים לילד פטיש (עדיף שיהיה בן ולא בת - איזה בן לא אוהב לשבור ועוד בפטיש???????)
זהו כולם מסביב כל הילדים... מתרגשים מה יקרה?
לכוון את המצלמות....
ו....






עוגת נסיכה

סוף סוף הגיעה בת אחרי סדרת הבנים... ב"ה וליומולדת שלה אפיתי עוגת נסיכה , איך לא?



לבסיס אפיתי עוגה עגולה
מעליה הנחתי את הבובה עומדת "מושחלת" בתוך קערת מרק חד פעמית. (חבל שלא צילמתי...)
את העוגה וגם את הקערה ציפיתי בריץ לבן
 ועם מזלף קשטתי בפרחים קטנים
אח"כ צבעתי את הריץ בורוד פוקסיה
ומלאתי את השמלה בפרחים.






ותראו את הכתפיות מאחורה....
אפילו סרט לשיער הוספתי עם פרח....

ותגידו שהיא יותר יפה מהתמונה בספר

עוגת רכבת 

עוגת רכבת
ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק 
לא מצאתי רעיון יותר מקורי
אז הנה קבלו אותה -
רכבת קרונות



עוגת טירה


הבן שלי ביקש ארמון
אפיתי 2 עוגות עגולות ו-2 מלבניות .
העמדתי את 2 העגולות זו על זו ואת המלבניות חתכתי והעמדתי כמו בתמונה - מעין ארמון- טירה.

אח"כ כמובן מרחתי מילוי בין השכבות שיהיה לא יבש
והתחלתי במלאכת הציפוי (קצפת צבועה )






ארוך אבל סוף סוף סיימתי .
עכשיו לשלב המעניין
בשביל ה"שפיצים" של הארמון השתמשתי בגביעי גלידה פשוטים מצופים שוקולד.
הדלת עשויה משוקולד שחתכתי ועיגלתי איכשהו.
ה"רצפה" עשויה קוקוס צבוע בצהוב
וכל השאר אתם מנחשים בעצמכם לפי התמונות....





עוגות יומולדת בצורת בית 


בכל יומולדת זו סיבה למסיבה . הילדים שלי מגשימים פנטזיות.
אני רוצה עוגה בצורת........ מטוס.. אני רוצה בצורת בריכה... ואני רוצה בית עם מלאן סוכריות....

גם לי כייף להכין ולשמח אותם ובמיוחד כל מה שקשור לעיצוב משמח אותי ומהנה.

הנה כמה טעימות :






עוגה בצורת בריכה



עוגה "בצורת בריכה" כך ביקש בני בן ה7 שאכין לו ליומולדת.
והנה הכנתי לו:







אשמח לתת הדרכה למי שתרצה להכין. נא לרשום פה תגובה מי שמעוניינת

מגדל של פחזניות



מי לא מכיר את הסיטואציה בת דודה מתחתנת, ברית של חברה טובה, ארוסין של שכנה ואת רוצה להפתיע במשהו שבאמת יפתיע ויהיה "וואוו" כזה.

אז הנה לכם . לא כ"כ קשה להכין. אבל להיערך מראש עם ההכנה של הפחזניות ולהקפיא.
את המילוי כדאי להכין באותו יום או יום קודם (לא לפני כן) ולמלא .את ההדבקה רק באותו יום .

את ההדבקה רק באותו יום .
הכנת הפחזניות:
צריך לדייק מאד במתכון של פחזניות שיצא טוב:


בתוך סיר להמיס 75 גרם מרגרינה +מים (כמות המים למלא כוס מדידה עד 75 גרם בסימון של הקמח ) להרתיח את שניהם (מים+מרגרינה) עד שהמרגרינה נמסה לגמרי. לכבות.


מיד אחרי שמכבים (כשזה רותח עדיין)לשפוך 150 גרם קמח לתוך הסיר ולערבב היטב בכף עץ.
להוסיף 4 ביצים בזו אחר זו ולערבב טוב טוב לאחר כל ביצה (כל הקטע זה הערבוב החזק -וזה קשה לערבב כי העיסה לא דלילה בכלל)


ליצור פחזניות (אני משתמשת בכפית ממלאה אותה בעיסה ודוחפת עם האצבע החוצה לתבנית)


לחמם תנור 10 דקות מראש (חום 6-7)
להכניס תבנית עם מים רותחים מעל המסילה שאליה תכניסו את הפחזניות.(האדים חשובים מאד)
להכניס (לאחר שהתנור התחמם היטב) את הפחזניות (מתחת לתבנית המים)
לאפות 40 דקות (או עד שמשחים טיפה ומתקשה)
לכבות.
להשאיר בתנור סגור 10 דקות לאחר הכיבוי.
ההדבקה:
מכינים משטח -מגש עגול
מכינים חרוט גבוה מקרטון ע"י הכיירים
מכינים מראש כמות גדולה של פחזניות.(אפשר להקפיא לפני המילוי וההדבקה)
ממלאים במילוי שרוצים (יש לי לזה מתכון מאד טעים )
לובשים כפפות בד, הסוכר הנמס גורם לכוויות .
ממיסים על אש קטנה כמות של 2 כוסות סוכר (בלי מים בלי לימון בלי כלום) מכבים מזגן. אחרת הלהבה אינה ממיסה את הסוכר, כשהסוכר הופך לחום (קרמל)ונוזלי מכבים מיד .


תופסים את הפחזניה בכלי כזה כמו פינצטה גדולה וטובלים אותה בסיר הסוכר , חשוב לעבוד מהר כדי שהסוכר לא יתקשה (אם מתקשה תוכ"ד להחזיר ללהבה נמוכה)ומיד מדביקים אותה למגש צמוד לדפנות החרוט .וכך ממשיכים את כל הפחזניות במעגלים מעגלים סביב החרוט לכיוון מעלה .

מידי פעם כשנגמר הסוכר מכינים שוב קרמל וכך הלאה.
חשוב להכין באותו יום שצריך להגיש.
ולהשאיר אחרי שזה מודבק רק במקום ממוזג


בהצלחה







3 תגובות:

אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן