כל מיני דברים שהכנתי לחנוכה ....
תהנו
מתכון בסיס
5 גרם אבקת אפיה
90 גרם מים או חלב סויה
20 גרם שמן
200 גרם קמח
25 גרם סוכר
קורט מלח
1 ביצה
מערבבים הכל במיקסר או בקערה עם בלנדר מקל. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
מתכון מתאים לכ-14 יחידות קטנות. מומלץ מראש להכפיל.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתוך בשקעים עד לגובה שפת השקע. סוגרים את המכשיר ומחכים כ-6 דקות. בודקים את הדונאטס אם המכשיר נפתח בקלות וצבעם שחום בהיר- הם מוכנים.
מחלצים בזהירות מהמכשיר. מסירים עודפי עיסה שגלשו מחוץ לשקעים.
מקררים.
אחרי שהדונאטס התקררו.
אפשר לחבר למקל. משחילים את המקל לתוך הדונאט באופן שיעבור דרך המרכז ויכנס שוב לדונאט למעלה. לא חובה- אפשר דונאטס בלי מקל.
אופן הקישוט
מכינים גנאש-
ממיסים יחד בסיר שוקולד מריר ורי'צ' ביחס של שוקולד כפול מריצ'. לאחר שמתקבל קרם חלק, מסירים מהאש.
טובלים את הדונאטס בגנאש. נעזרים במקל שחיברנו וטובלים את כל הדונאט. מנערים מעודפי גנאש ומסירים עודפים על ידי חיכוך הצד האחורי של הדונאט בשפת הסיר.
מניחים על ניר אפיה.
אם מכינים דונאטס בלי מקל אוחזים בדונאט וטובלים רק את חלקו העליון עד שכולו טבול בגנאש. מניחים על ניר האפיה.
[אין לי תמונות לשלב זה כי נראה לי שכבר כולן יודעות איך מצפים בשוקולד....]
אופציות קישוט מעל הגנאש-
הכי קל ופשוט- זורים סוכריות צבעוניות.
אפשר לקשקש בשוקולד צבעוני [שצבענו או שקנינו צבעוני מראש]. בהנחה שאנחנו כבר יודעות איך צובעים שוקולד לבן....
אפשר לטבול חצי בשוקולד צבעוני באלכסון או ישר...
אפשר לקשט באלמנטים מבצק סוכר- כמו למשל לנעוץ פרח בחור של הדונאט.
או פרח לא אכיל שיוסר בעת האכילה.
כמו בתמונה כאן- הפרח התכלת- בצק סוכר, הורוד- לא אכיל....
פררושה מההדרכה של ברוכי קופטייל
המתכון כאן בקצרה :
ההדרכה כאן בבלוג
תהנו
מיני דונטס מההדרכה של בקר
המתכון בקצרה :
את הדונאטס שלי אני מכינה במכשיר מולטיקייק עם פלטה של דונאטס.
מי שאין לה מכשיר- יכולה להכין מתכון רגיל של סופגניות, לרדד לעובי 2 ס"מ [אחרי התפחה, כמובן], לקרוץ עגיול גדול ובתוכו עיגול נוסף קטן- חור. להתפיח עוד קצת, לטגן...לצנן ולהצטרף אלינו...WELCOME!מתכון בסיס
5 גרם אבקת אפיה
90 גרם מים או חלב סויה
20 גרם שמן
200 גרם קמח
25 גרם סוכר
קורט מלח
1 ביצה
מערבבים הכל במיקסר או בקערה עם בלנדר מקל. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
מתכון מתאים לכ-14 יחידות קטנות. מומלץ מראש להכפיל.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתוך בשקעים עד לגובה שפת השקע. סוגרים את המכשיר ומחכים כ-6 דקות. בודקים את הדונאטס אם המכשיר נפתח בקלות וצבעם שחום בהיר- הם מוכנים.
מחלצים בזהירות מהמכשיר. מסירים עודפי עיסה שגלשו מחוץ לשקעים.
מקררים.
אחרי שהדונאטס התקררו.
אפשר לחבר למקל. משחילים את המקל לתוך הדונאט באופן שיעבור דרך המרכז ויכנס שוב לדונאט למעלה. לא חובה- אפשר דונאטס בלי מקל.
אופן הקישוט
מכינים גנאש-
ממיסים יחד בסיר שוקולד מריר ורי'צ' ביחס של שוקולד כפול מריצ'. לאחר שמתקבל קרם חלק, מסירים מהאש.
טובלים את הדונאטס בגנאש. נעזרים במקל שחיברנו וטובלים את כל הדונאט. מנערים מעודפי גנאש ומסירים עודפים על ידי חיכוך הצד האחורי של הדונאט בשפת הסיר.
מניחים על ניר אפיה.
אם מכינים דונאטס בלי מקל אוחזים בדונאט וטובלים רק את חלקו העליון עד שכולו טבול בגנאש. מניחים על ניר האפיה.
[אין לי תמונות לשלב זה כי נראה לי שכבר כולן יודעות איך מצפים בשוקולד....]
אופציות קישוט מעל הגנאש-
הכי קל ופשוט- זורים סוכריות צבעוניות.
אפשר לקשקש בשוקולד צבעוני [שצבענו או שקנינו צבעוני מראש]. בהנחה שאנחנו כבר יודעות איך צובעים שוקולד לבן....
אפשר לטבול חצי בשוקולד צבעוני באלכסון או ישר...
אפשר לקשט באלמנטים מבצק סוכר- כמו למשל לנעוץ פרח בחור של הדונאט.
או פרח לא אכיל שיוסר בעת האכילה.
כמו בתמונה כאן- הפרח התכלת- בצק סוכר, הורוד- לא אכיל....
פררושה מההדרכה של ברוכי קופטייל
המתכון כאן בקצרה :
מתכון לכ 25 יחידות
למילוי שוקולד:
25 יחידות קשיו קלוי מלוח
100 מ"ל קצפת צימחית
125 גר' שוקולד
לקרמל:
חצי כוס סוכר
לקרמל:
חצי כוס סוכר
לציפוי:
2 כוסות קשיו טבעי
1/3 כוס דבש
1/2 כוס קוקוס טחון
כפית מים
שברי קרמל
קורט מלח
לציפוי שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
חצי כוס קשיו קלוי מלוח
אופן ההכנה:
קרם שוקולד:
מרתיחים במיקרוגל או בסיר את השמנת ומכניסים לתוכו את השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה, משאירים להתיצבות בטמפרטורת החדר.
לאחר ההתייצבות מזלפים כדורים גדולים של שוקולד על תבנית,מניחים במרכז כל שוקולד קשיו שלם, מביאים להקפאה מוחלטת,
לאחר הקפאה מוחלטת מגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם,
קרמל:
במחבת כבדה מחממים את הסוכר עד שכולו נמס והופך לצבע חום, שופכים על נייר אפיה, ונותנים לו להתקרר.
ציפוי קשיו:
שמים במעבד מזון את הקשיו, הקוקוס, הדבש, המלח, והקרמל, טוחנים למסה אחידה, אם המסה לא נתפסת מוסיפים כפית מים,
מצפים את הכדורי שוקולד בציפוי קשיו, ניתן לרדד את הציפוי בין 2 ניירות אפיה ולקרוץ עיגולים / צורות שונות ולעטוף ככה את הכדור, אפשרי גם פשוט ליצור יריעות עם הידיים עד לציפוי המושלם של הכדור, מקפיאים שוב,
ציפוי שוקולד:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או לחילופים על בין מארי,
קוצצים את הקשיו הקלוי ומוסיפים לשוקולד,
מערבבים וטובלים את הכדורים בעזרת מזלג, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים לייבוש,
מומלץ לעשות את זה בכלי צר וגבוה כמו כוס קרטון.
מקררים ועוטפים בנייר כסף/זהב/צבעוני שמתאים לפרלינים, (אפשר גם למחזר מעטיפות של חב' שוקולד…)
רוצים תוויות אמיתיות של פררו קשיו כמו פררו רושה?
ההדרכה כאן בבלוג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן