יום שבת, 27 בדצמבר 2014

מגדל של פחזניות

מגדל של פחזניות



מי לא מכיר את הסיטואציה בת דודה מתחתנת, ברית של חברה טובה, ארוסין של שכנה ואת רוצה להפתיע במשהו שבאמת יפתיע ויהיה "וואוו" כזה.

אז הנה לכם . לא כ"כ קשה להכין. אבל להיערך מראש עם ההכנה של הפחזניות ולהקפיא.
את המילוי כדאי להכין באותו יום או יום קודם (לא לפני כן) ולמלא .את ההדבקה רק באותו יום .

את ההדבקה רק באותו יום .
הכנת הפחזניות:
צריך לדייק מאד במתכון של פחזניות שיצא טוב:


בתוך סיר להמיס 75 גרם מרגרינה +מים (כמות המים למלא כוס מדידה עד 75 גרם בסימון של הקמח ) להרתיח את שניהם (מים+מרגרינה) עד שהמרגרינה נמסה לגמרי. לכבות.



מיד אחרי שמכבים (כשזה רותח עדיין)לשפוך 150 גרם קמח לתוך הסיר ולערבב היטב בכף עץ.
להוסיף 4 ביצים בזו אחר זו ולערבב טוב טוב לאחר כל ביצה (כל הקטע זה הערבוב החזק -וזה קשה לערבב כי העיסה לא דלילה בכלל)



ליצור פחזניות (אני משתמשת בכפית ממלאה אותה בעיסה ודוחפת עם האצבע החוצה לתבנית)



לחמם תנור 10 דקות מראש (חום 6-7)
להכניס תבנית עם מים רותחים מעל המסילה שאליה תכניסו את הפחזניות.(האדים חשובים מאד)
להכניס (לאחר שהתנור התחמם היטב) את הפחזניות (מתחת לתבנית המים)
לאפות 40 דקות (או עד שמשחים טיפה ומתקשה)
לכבות.
להשאיר בתנור סגור 10 דקות לאחר הכיבוי.

ההדבקה:
מכינים משטח -מגש עגול
מכינים חרוט גבוה מקרטון ע"י הכיירים
מכינים מראש כמות גדולה של פחזניות.(אפשר להקפיא לפני המילוי וההדבקה)
ממלאים במילוי שרוצים (יש לי לזה מתכון מאד טעים )
לובשים כפפות בד, הסוכר הנמס גורם לכוויות .
ממיסים על אש קטנה כמות של 2 כוסות סוכר (בלי מים בלי לימון בלי כלום) מכבים מזגן. אחרת הלהבה אינה ממיסה את הסוכר, כשהסוכר הופך לחום (קרמל)ונוזלי מכבים מיד .


תופסים את הפחזניה בכלי כזה כמו פינצטה גדולה וטובלים אותה בסיר הסוכר , חשוב לעבוד מהר כדי שהסוכר לא יתקשה (אם מתקשה תוכ"ד להחזיר ללהבה נמוכה)ומיד מדביקים אותה למגש צמוד לדפנות החרוט .וכך ממשיכים את כל הפחזניות במעגלים מעגלים סביב החרוט לכיוון מעלה .
מידי פעם כשנגמר הסוכר מכינים שוב קרמל וכך הלאה.
חשוב להכין באותו יום שצריך להגיש.
ולהשאיר אחרי שזה מודבק רק במקום ממוזג


בהצלחה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אם אתם רוצים מידע בפוסט הנ"ל (מתכון או אולי הדרכה) או אם אתם רוצים להגיב כתבו כאן